Отборите на Ювентус и Челси са в контакт относно трансфер на нападателя Тимо Вернер, пишат медиите в Италия. Германският национал, който има 23 гола в 89 мача, откакто се премести на „Стамфорд Бридж“, така и не успя да се наложи като титуляр под ръководството на мениджъра Томас Тухел и се очаква да напусне това лято. Въпреки това Челси може да се затрудни да продаде нападателя заради заплатата му, която е на стойност от около 275 000 паунда на седмица.

Вернер беше искан и по-рано от „биаконерите“, когато двата тима водеха преговори за защитника Матайс де Лихт, който обаче се присъедини към Байерн Мюнхен. Последните информации обаче сочат, че Юве вижда Вернер и Антони Марсиал от Манчестър Юнайтед като потенциални алтернативи на Алваро Мората от Атлетико Мадрид, който игра под наем на „Алианц Стейдиъм“ през последните два сезона.

Смята се, че Юве и Челси вече са в контакт относно Вернер, като обсъжданият вариант е вземането му под наем.

Ювентус подписа с Душан Влахович през зимата, но „старата госпожа“ търси резервен нападател и Алваро Мората е техен приоритет. Но Атлетико Мадрид досега отхвърля опитите на Юве да подпише с испанеца за постоянно. Очаква се обаче бианконерите да направят нов опит.

На „Стамфорд Бридж“ пък вече привлякоха Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити и се очаква Вернер да получава още по-малко шансове за изява. В Англия пък допълват, че Челси би искал да подпише със заместник на германеца, преди да му позволи да напусне. Интерес към него има и от страна на Нюкасъл.