Италианският шампион Ювентус обмисля да задържи за по-дълго нападателя Алваро Мората. В момента испанецът играе под наем от Атлетико Мадрид и могат да го закупят за постоянно идното лято срещу 40 милиона паунда. Но заради тежките финансови удари, които понесоха „биаконерите“ заради пандемията от коронавирус, Юве ще се опита да удължи наема на Мората, вместо да му откупи правата през лятото, твърди „Goal.com“.

Нападателят имаше успешен предишен период в Торино от 2014 до 2016 година, когато вкара 27 пъти в 93 участия и осигури 18 асистенции. Завръщането му през този сезон беше сензационно, като Мората вече има шест гола в осем мача във всички състезания, включително четири гола в три срещи в Шампионската лига.

Юве плати първоначално 9 милиона паунда, за да вземе Мората под наем и има възможност да удължи договора му с още една година за същата сума. Те също могат да го вземат за постоянно за сумата от 40 милиона паунда следващото лято.

Наставникът Андреа Пирло е доволен от представянето на Мората и най-вероятно клубът ще се опита да удължи наема на нападателя. След това те биха могли да подпишат с испанеца за постоянно през лятото на 2022 година и на практика да разпределят цената за покупка в два сезона. Мората ясно изрази желанието си да остане в Торино, като заяви по-рано този месец, че се чувства „желан и обичан“ в Юве.

Ювентус приема Каляри в събота от 21:45 часа.