Защитникът на Ювентус Матайс де Лихт се очаква да бъде продаден, като фаворити за подписа му са Байерн Мюнхен и Челси. „Биаконерите“ ще се надяват на бързо развитие по трансфера, тъй като искат да използват парите от него, за да завършат своята лятна селекция. Очаква се Юве да получи около 80 милиона евро за централния бранител.

Плановете на „старата госпожа“ са да вземат четирима футболисти, с които сериозно да обновят състава си. Според журналиста Джанлука Ди Марцио набелязаните играчи са Калиду Кулибали от Наполи, Никола Миленкович от Фиорентина, Николо Дзаниоло от Рома и Алваро Мората от Атлетико Мадрид, който игра под наем на „Алианц Стейдиъм“ в последните два сеона.

Кулибали е приоритет за Юве в случай на раздяла с Де Лихт, но сенегалецът предпочита да премине в Барселона. Лидерът на защитата на Наполи не иска да остава в Серия А, ако трябва да смени отбора.

Миленкович също е опция за Ювентус и по темата вече са водени разговори с агента му Фали Рамадани, но много зависи от това каква сума ще получи „биаконерите“ за Де Лихт и дали клубът ще може да си позволи да привлече двама централни защитници.

В четвъртък пък един от шефовете на Юве - Федерико Черубини, се е срещнал с агентите на Дзаниоло и Мората. И двамата са желани от старши треньора Масимилиано Алегри, но на този етап няма да бъдат отправяни конкретни оферти за привличането им.