Вратарят на Челси Кепа Арисабалага може да продължи кариерата си в италианския Лацио през лятото. Испанецът е твърда резерва след привличането на Едуард Менди преди началото на сезона.

В момента 38-годишният Пепе Рейна е номер 1 за Лацио под рамката на вратата, но се твърди, че „орлите“ търсят по-млад вратар за бъдещето. Бившият вратар на Ливърпул в  момента играе на „Олимпико“ като преотстъпен от Милан до края на сезона.

Настоящият номер 2 Томас Стракоша не се разглежда като решение на проблема по тази причина  Лацио следи ситуацията с Кепа, пише „Lazio News“. Съобщава се, че Стракоша ще бъде продаден това лято, тъй като му остава само една година от договора му.

Лацио обаче ще срещне конкуренция за 26-годишния Кепа в лицето на Атлетико Мадрид, ако стражът на „дюшекчиите“ Ян Облак напусне през лятото, пише пък „Todo Fichajes“. Бившият клуб на Кепа Атлетик Билбао също има желание да го върне в Испания.

Арисабалага беше титуляр при загубата с 0:1 от Лестър във финала на ФА Къп през уикенда. Това беше едва 13-ата му поява през сезона, като само шест от тях са Висшата лига.

Кепа се присъедини към Челси през 2018 година срещу рекордната за вратар сума от 71,6 милиона паунда.