Отборите на Ливърпул, Ювентус и Интер следят ситуацията с нападателя на Атлетико Мадрид Жоао Феликс и може да се опитат да го привлекат през януарския трансферен прозорец, съобщава „Fichajes“.

„Дюшекчиите“ похарчиха 113 милиона паунда, за да закупят Феликс от Бенфика през 2019 година. 21-годишният португалски национал редува силни и колебливи изяви, което може да го подтикне да потърси нов пристан за себе си.

Според „Fichajes“ Феликс обмисля да напусне Атлетико, но само под наем. Изданието отбелязва, че италианския шампион Интер и Ювентус са двата основни фаворита за неговия подпис, но и Ливърпул има интерес към нападателя.

Информацията гласи още, че мърсисайдци е малко вероятно да се съгласят на заем, освен ако няма възможност за неговото откупуване, тъй като клубът няма да има полза от това развива играч на друг отбор.

Португалският талант обаче няма да излезе евтино. Смята се, че заинтересованите клубове ще трябва да се бръкнат с около 80 милиона евро за услугите му. Той има договор с Атлетлико до лятото на 2026 година.