Отборът на Манчестър Юнайтед обмисля възможността да привлече нов вратар през летния трансферен прозорец, твърди „Sky Sports“.

Причината е несигурността около бъдещето на двама играчи на тази позиция в клуба. Серхио Ромеро най-вероятно ще си тръгне като свободен агент след края на сезона, а според испанските медии Давид Де Хеа иска да се върне обратно в Мадрид, след като се прибра в испанската столица за един месец заради раждането на детето си. Както е известно, той е бивш играч на Атлетико Мадрид, а също така в града живее неговата съпруга Едурне.

По този начин „червените дяволи“ са се насочили към три имена в търсенето на нов страж. На първо място в списъка е Ян Облак от Атлетико. 28-годишният вратар има още две години от договора си, а откупната му клауза е много висока - 120 милиона евро.

Друга опция е Джанлуиджи Донарума от Милан. Контрактът на 22-годишния футболист изтича в края на сезона, а преговорите между ръководството на „росонерите“ и неговия агент Мино Райола в момента са в застой.

Третият вариант е 25-годишният Майк Менян от Лил, чийто договор е до лятото на 2022-а, така че негов трансфер едва ли ще излезе скъпо на Ман Юнайтед.