Вратарят на Атлетико Мадрид Ян Облак иска да премине в английската Висша лига това лято. Стражът на „дюшекчиите“ се утвърди като един от най-добрите вратари в Европа през последните седем сезона под ръководството на Диего Симеоне.

Сега „ЕSPN“ твърди, че словенецът смята, че е дошъл моментът за промяна. Според изданието представителите на Облак  са били натоварени със задачата да му осигурят трансфер в Англия.

28-годишният вратар има още две години от договора си, който има клауза за откупуване от 104 милиона британски лири. Миналото лято от Атлетико обявиха, че ако някой отбор иска да привлече словенеца, то ще трябва да плати пълната компенсация.

Но тази година, на фона на финансовите проблеми, предизвикани от пандемията на коронавируса, лидерът в Ла Лига може да се наложи да се задоволи с по-ниска сума.

Смята се, че отборът на Манчестър Юнайтед има най-силно желание да привлече Облак и за целта „червените дяволи“ са готови да дадат в замяна Давид де Хеа.

30-годишният испанец е юноша на Атлети, като напусна стария стадион „Висенте Калдерон“ през 2011 година, когато подписа с Юнайтед. Тогава мениджър на тима беше още Сър Алекс Фъргюсън.

Интерес към Облак има още от страна на лондонските Челси и Арсенал.