Английският шампион Манчестър Сити не мисли да спира с гръмките трансфери това лято. След като привлече Ерлинг Халанд от Манчестър Сити и е на път да си осигури услугите на английския национал Калвин Филипс от Лийдс, сега „гражданите“ имат желание да вземат в състава си и нападателя на Атлетико Мадрид Жоао Феликс, твърди CNN Португалия.

Мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола харесва качествата на 22-годишния португалец и има желание да работи с него. Той е гласен за заместник на Габриел Жезус и Рахийм Стърлинг, които се очаква да напуснат „Етихад“ до края на трансферния прозорец.

Бразилецът e на крачка от трансфер в Арсенал, като сделката може да бъде обявена много скоро. Стърлинг пък е желан от Томас Тухел, който иска да го доведе в Челси.

От Атлетико Мадрид са склонни да преговарят за продажбата на Жоао Феликс, но искат да получат сума от около 70-80 милиона евро. За Манчестър Сити се очаква да не е проблем да извади подобна сума, тъй като се очаква клубът да получи дори повече от продажбата на Стърлинг и Жезус.