Нападателят на Наполи Аркадиуш Милик иска да напусне Наполи това лято, след като не е съгласен с условията по предлагания му нов договор. Кандидати за неговия подпис обаче не липсват, като Атлетико Мадрид, Милан и Интер изглеждат най-заинтересувани.

Милик е вкарал 12 гола само в 22 мача до този момент през сезона, а договорът му изтича през юни 2021 година. Според „Rai“ той няма намерение да подписва ново спорацумение.

Що се отнася до това къде може да премине следващият сезон, телевизията твърди, че нападателят вече е разговарял с Атлетико, които се нуждаят от нов нападател. Те обаче ще срещнат конкуренция от Милан, който загуби Кжиштоф Пьонтек през януари и чийто „№ 9“ Златан Ибрахимович може да напусне след края на сезона.

Наполи вече закупи нападателя на СПАЛ Андреа Петаня през януари, но доиграва сезона в СПАЛ. Въпреки това, „Rai“ смята, че неаполитанците все още биха могли да закупят Чиро Имобиле или Лука Йович, като в същото време са се отказали от капитана на Торино Андреа Белоти.

Наполи плати на Аякс 35 милиона евро за Милик през лятото на 2016 година, като го купи, за да запълни празнотата, оставена от Гонсало Игуаин.