Отборът на Нюкасъл ще опита да се подсили с четирима британски играчи през зимната пауза, съобщава „Telegraph“. В момента „свраките“ заемат последното място във Висшата лига, като са единственият тим без победа досега.

Новият мениджър Еди Хау със сигурност ще иска тимът да вземе няколко нови футболисти, с които да си подсигури мястото в най-елитната дивизия и догодина.

„Telegraph“ посочва, че на „Сейнт Джеймсис Парк“ ще се насочат към Джеси Лингард, който се очаква да напусне Манчестър Юнайтед през януари. Английският национал не получава мнго шансове за изява, а и договорът му изтича през лятото, като не се очаква да получи предложение за нов такъв. По тази причина „червените дяволи“ ще са готови да го продадат на минимална цена през зимата.

Хари Уинкс и Рос Баркли също са свързани с трансфер на североизток, тъй като също се борят за повече игрово време в своите клубове. Уикс изигра само 150 минути за Тотнъм през този сезон, докато Баркли има само четири мача в първенството за Челси и общо само 120 минути.

Съобщава се, че Хау обмисля да подсили и защитата и крайният защитник на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър също е свързан с Нюкасъл. Бившият играч на Тотнъм обаче има повече от година и половина от настоящия му контракт и е титуляр на „Уанда Метрополитано“, което поставия под сериозен въпрос подобен трансфер.