Атлетико Мадрид официално обяви привличането на защитника Габриел Паулиста. 33-годишният бразилец за последно беше във Валенсия, но клубът се съгласи да прекрати контракта му, за да може да премине като свободен агент на „Уанда Метрополитано“.

Както е известно, контрактът на Паулиста на „Местая“ щеше да изтече през лятото, но имаше специална опция да бъде автоматично удължен за още една кампания при 20 изиграни мача през този сезон, а до момента Паулиста е записал 19 двубоя, последният от които беше точно срещу мадридчани.

Във Валенсия обаче са нямали желание тази клауза да бъде активирана, така че без проблеми са се съгласили да освободят своя играч още сега. Нещо повече, от Атлетико са поели ангажимента да платят заплатата на бранителя от 1,3 милиона евро, която оставаше по договора му с „прилепите“, за които изигра 220 мача с 8 гола и 5 асистенции за шест години и половина.

Самият футболист още вчера пристигна в Мадрид, за да завърши своя трансфер в новия си клуб. Неговият контракт отново ще бъде само до края на сезона, но „дюшекчиите“ могат да го подновят според представянето на бразилеца. От клуба спешно търсеха подсилване в защита заради раздялата с преотстъпения във Фенербахче Чаглар Союнджу, както и заради травмите на Хосе Хименес и Сесар Аспиликуета. Сред опциите беше дори бившият защитник на Лудогорец Хосе Луис Паломино, който напоследък не получава игрово време в Аталанта, но в крайна сметка „рохибланкос“ предпочетоха някогашния играч на Арсенал.