Звездата на Атлетико Мадрид Томас Партей иска годишна заплата в размер на 10,4 милиона паунда годишно, за да се присъедини към Арсенал това лято. Ганайският полузащитник има желание да се премине в тима на "артилеристите", но лондончани не желаят да активират клаузата му за освобождаване в размер на 50 милиона евро.

Вместо това най-вероятно Арсенал ще предложи Александър Лаказет и Матео Гендузи в директна размяна за 27-годишния Партей. От Атлетико обаче ще настояват за пари в брой без играчи, а следователно Арсенал трябва да реши дали ще може да извади тази сума. Дори и да го направи проблем може да бъде и заплатата на самия футболист.

Според "The Athletic" Партей иска да получава седмична заплата от 200 000 паунда, което би го превърнало в един от най-скъпоплатените в клуба.

31-годишният Месут Йозил в момента получава най-високата заплата в клуба - около 350 000 британски лири на седмица, но клубът отчаяно иска се освободи от нея, като се раздели със самия играч. 250 000 британски лири на седмица пък изисква капитанът Пиер-Емерик Обамеянг, за да остане в клуба, а той се счита за най-голямата звезда в клуба.

Освен Йозил, в списъка на излишните на "Емиратс" попадат още Матео Гендузи, Сеад Колашинац, Роб Холдинг и Ейнсли Мейтланд-Найлс.