Голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е пояснил, че желанието му за трансфер в Атлетико Мадрид се основава единствено на това да играе в Шампионската лига, а не на това колко ще печели в клуба.

Както е известно, португалският национал вече обяви на „червените дяволи“, че има желание да напусне това лято, което предизвика масови спекулации къде може да продължи кариерата си. След като завършиха на шесто място във Висшата лига с най-ниския си резултат от точки през миналия сезон, Юнайтед ще участва в Лига Европа през новата кампания.

Роналдо няма интерес да участва в този турнир, тъй като се стреми да спечели поне още една титла от Шампионската лига и да увеличи преднината си пред Лионел Меси на върха при голмайсторите в надпреварата. 37-годишният Кристиано смята, че има около четири години на върха на силите си и не иска да губи малкото време, което му остава с участие в Лига Европа.

Според „COPE“, потенциалното преминаване на Роналдо в Атлетико е било обсъдено на среща между агента му Жорже Мендеш и изпълнителния директор на „дюшекчиите“ Мигел Анхел Хил Марин, която се е състояла в началото на месец юли. Мендеш е подчертал, че неговият клиент би бил готов да се присъедини към отбора на Диего Симеоне срещу „скромна сума“.

Роналдо не иска да се фокусира върху финансовия аспект, тъй като негов приоритет е спортният проект, който му позволява да се състезава на най-високо ниво и в Шампионската лига поне още един сезон. Изданието се посочва, че същото предложение е било дискутирано с Барселона, преди „каталунците“ да завършат привличането на 33-годишния Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен срещу сумата от около 38,3 милиона паунда, като още 4,2 милиона паунда трябва да бъдат платени под формата на бонуси.

Мендеш е информирал заинтересованите клубове, че Кристиано е готов да приеме значително намаление на заплатата си, което може да достигне и до 30%, за да може да изпълни целта си да играе в ШЛ, съобщава пък журналистът на „CBS“ Бен Джейкъбс.

Има обаче един основен проблем с евентуален трансфер на Роналдо в Атлетико. „Рохибланкос“ трябва да съберат 40 милиона евро (34,1 милиона британски лири), ако искат да регистрират нови играчи, а също така трябва да освободят място в атаката, преди да подпишат с легендата на градския съперник - Реал Мадрид.

Алваро Мората, който прекара последните два сезона под наем в Ювентус, е свързван със завръщане при „биаконерите“, докато бъдещето както на Жоао Феликс, така и на Антоан Гризман на „Уанда Метрополитано“ изглежда несигурно.

Роналдо вкара 24 гола в 38 мача във всички турнири през миналия сезон, включително 18 във Висшата лига, като по този показател остана само зад Мохамед Салах от Ливърпул и Хюн-мин Сон (по 23). Новият мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг обаче все още иска да задържи нападателя това лято и на няколко пъти вече настоя, че той е твърдо част от плановете му за следващия сезон. Договорът на Кристиано на „Олд Трафорд“ изтича следващото лято.