Жоао Феликс може да бъде едно от най-обсъжданите имена през зимния трансферен прозорец. Бъдещето му в Атлетико Мадрид е всичко друго, но не и сигурно, а редица европейски грандове следят ситуацията му, като сред тях е и Пари Сен Жермен.

„Le Parisien“ твърди, че парижани са силно заинтересовани от възможността да подпишат с нападателя на Атлетико още тази зима. Идеята им е португалецът да играе втората част от сезона на „Парк де Пренс“. Старши треньорът на „дюшекчиите“ - Диего Симеоне, не разчита много на португалеца от началото на тази кампания, който прекарва повече време на пейката, отколкото на терена. Все пак сделката няма да бъде лесна за осъществяване.

Интересът на ПСЖ обаче е налице. Според вестника, Жоао Феликс познава спортния директор Луис Кампос и тази връзка може да му помогне да промени клубната си принадлежност. Формулата за неговото привличане във френската столица обаче няма да е лесна, тъй като ПСЖ, кйто ще действа по-икономично на пазара, може да поиска да го вземе само под наем.

Не за първи път името на Жоао Феликс е свързано с френски шампион. Миналото лято неговият агент Жорже Мендеш предложи нападателя на ПСЖ, а сега парижани са готови до го вземат при себе си.