Испанският гранд Реал Мадрид е готов да нанесе съкрушителен удар по амбициите на големия си съперник – Барселона, преди старта на новия сезон. Докато каталунците бяха спрягани за фаворит №1 за подписа на нападателя Антоан Гризман, то „кралския клуб” ще направи всичко по силите си да привлече стрелеца на Атлетико Мадрид и да осуети плана на „блаугранас”.

Френският национал разкри през миналия месец, че ще напусне отбора от „Уанда Метрополитано” през лятото след пет години при „дюшекчиите”. Все пак медиите в Испания „взризиха” с новината, че 28-годишният футболист е бил потърсен от шефовете на „лос меренгес”, като лично наставникът Зинедин Зидан е пожелал пред собственика Флорентино Перес Гризман да акостира на „Сантиаго Бернабеу”.

Футболистът има откупна клауза от 200 милиона евро в своя договор, но сумата ще спадне до 120 милиона след идването на месец юли. Реал Мадрид пък е най-дейният от водещите европейски клубове на летния трансферен пазар. Столичният тим закупи вече петима футболисти - Еден Азар, Едер Милитао, Лука Йович, Ферлан Менди и Родриго Гояс.