Отборът на Манчестър Юнайтед остави Кристиано Роналдо извън своя състав, който ще се изправи срещу Атлетико Мадрид в Осло в събота в предсезонен приятелски мач. Новината идва, след като 37-годишният португалски национал каза на клуба, че иска да напусне това лято.

Изданията пишат, че последният ход на нападателя е, че неговият агент Жорже Мендеш е поискал от Юнайтед да постави цената на неговия клиент, тъй като е свързан със завръщане в Спортинг Лисабон, както и с трансфер в Наполи.

И Спортинг, и Наполи ще играят в Шампионската лига през новия сезон. Неуспехът на Юнайтед да си осигури участие в топ на Висшата лига миналата година означаваше, че Роналдо няма да може да играе в ШЛ, а всички играчи на клуба ще трябва да приемат 25-процентно намаление на заплатите си в резултат на това.

Роналдо се завърна в Ман Юнайтед миналото лято от Ювентус, но беше свързван с трансфер в Атлетико Мадрид, който, подобно на Байерн Мюнхен и Челси, се отказа от услугите на португалеца.

Кристиано не се яви за предсезонната подготовка на Юнайтед и не попадна в групата за предсезонното турне в Австралия и Тайланд, но наскоро се срещна с мениджъра Ерик тен Хаг за разговори.

Сега Юнайтед обяви на официалния си уебсайт състава за контролата с Атлетико, където попадат новите попълнения Тирел Маласия, Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинес, но не и Криситано Роналдо.

Съставът на Манчестър Юнайтед за проверката с Атлетико Мадрид:

Вратари: Давид Де Хеа, Том Хийтън, Матей Ковар

Защитници: Диого Далот, Итън Леърд, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Тирел Маласия, Лисандро Мартинес, Алекс Телес

Полузащитници: Кристиан Ериксен, Бруно Фернандеш, Фред, Джеймс Гарнър, Скот Мактоминей, Факундо Пелистри, Дони ван де Беек

Нападатели: Антони Еланга, Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо