Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че нито може да отрече, нито да потвърди информациите за трансфера на Люка Ернандес от Атлетико Мадрид.

„Ще видим дали има нещо през януари. Нито мога да потвърдя, нито да отрека“, коментира Румениге.

„Ние имаме много добри отношения с президента на Атлетико Мадрид, с който сме приятели“, добави изпълнителният директор на Байерн.

Спортният директор на Атлетико Мадрид Андреа Берта също отказа да коментира информациите за подобна сделка.

„Не мога да коментирам нищо по тази тема. Трябва да питате Румениге. Футболистът ми каза, че иска да остане в Атлетико. Той е голям футболист“, сподели Берта за „Sport1“.

„Това са слухове, които не мога да коментирам. Не мога да потвърдя нищо“, заяви спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич през „Sky“.

„Той е френски национал, световен шампион…няма какво повече да кажа. Това, което мога да кажа е, че ние ще се подсилим, както през зимата, така и през лятото. Ясно е, че ще бъдем активни на трансферния пазар, но спекулации няма да коментирам“, завърши Салихамиджич.

Защитникът на Атлетико Мадрид - Люка Ернандес, ще премине в Байерн Мюнхен през зимния трансферен прозорец за 80 милиона евро, съобщи "Marca". Световният шампион с Франция ще подпише четиригодишен договор с баварците, се казва още в информацията.

Ернандес е юноша на Атлетико, а през лятото поднови договора си с мадридския клуб до 2024 година. Клаузата за откупуване в контракта е 80 милиона евро, която Байерн възнамерява да плати през януари.

22-годишният ляв бек е част от плановете на баварците за обновяване на състава. Ернандес дебютира за Атлетико през декември 2014 година и се превърна във важна част от състава на Диего Симеоне.

Ако сделката с Байерн се осъществи, Ернандес ще стане вторият най-скъп защитник в света след Върджил ван Дайк, за когото Ливърпул плати 75 милиона паунда.

Атлетико отрече тежка спекулация за своя звезда

В Испания сигурни: Байерн плаща 80 млн. евро на световен шампион