Изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин обяви, че разполага с ясни и конкретни доказателства за това, че Барселона и вече бившия играч на клуба Антоан Гризман са подписали предварителен договор още през март.

Трансферът на световния шампион по оста „Уанда Метрополитано” – „Камп Ноу” доведе до множество сътресения в клубните взаимоотношения. Барселона се възползва и плати намалената до 120 милиона евро откупна клауза на Гризман, но Атлетико настоява да я получи в оригиналния ѝ размер от 200 милиона поради факта, че каталунците и нападателя са водили преговори и сключили договор зад гърба на „рохибланкос” още през март.

Понижението на въпросната клауза стана факт на 1 юли като съгласно точка от последния договор между Атлетико и 28-годишния футболист. Мадридският тим настоява за това, че в мига, в който Гризман е казал своето окончателно „да” на Барселона, цената му все още е била с 80 милиона евро по-висока.

„Знам с какво разполагам, защото то е у мен. Нека оставим нещата да се развият от само себе си”, коментира Хил Марин пред ESPN.

„Подали сме жалба както пред Испанската футболна федерация, така и пред Ла Лига. За момента се въздържаме от това да навлезем в полето на трудовото право. Именно там най-вероятно ще търсим остатъка от сумата си. Започнахме юридически консултации и ще видим колко далеч можем да стигнем.”

„Нито желаем, нито се стремим да нанесем някаква вреда на отношенията между клубовете. Искаме да видим как ще се развият нещата през идните седмици. Жалбата предстои да бъде разгледана, а когато спортните власти се произнесат, ние ще преценим дали да пренесем въпроса в гражданските съдилища”, допълни Хил Марин.