Отборът на Атлетико Мадрид е изготвил списък с три имена души за заместник на освободения нападател Диего Коста. Наставникът Диего Симеоне планира да вземе нов таран през януари, за да може да има по-голям избор в атаката на тима в битката за титлата.

Най-отгоре в списъка попада Аркадиуш Милик от Наполи. 26-годишният полски национал не бе включен в състава на „партенопеите“ за Серия А и Лига Европа, като няма нито един мач през кампанията. Смята се, че той би струвал около 15 милиона евро.

Раул де Томас от Еспаньол е вторият в списъка. 26-годишния нападател има 12 гола в 17 мача за тима във втория ешелон на испанския футбол. Твърди се, че именно той е изборът на феновете да замени Коста. Феновете на Атлетико също харесват идеята клубът да опита да привлече Яго Аспас от Селта Виго.

Лорен Морон е третата възможност. В момента той е в немилост в Бетис и има едва един гол до момента, като е стартирал в само един мач. 27-годишният нападател бе в списъка на Барселона миналия сезон, когато през януари търсеха таран и се спряха на Мартин Брайтуайт.

Преди време се появиха информации, че и нападателят на Олимпик Лион Муса Дембеле е в полезрението на „дюшекчиите“.