Интер и Манчестър Сити ще си спретнат трансферен дуел през лятото заради опорния халф на Атлетико Мадрид Томас Партей.

Според мадридското издание „АС” и италианския ежедневник „Кориере дело спорт” има много голяма вероятност 25-годишният ганаец да смени клубната си принадлежност, въпреки договора с „дюшекчиите” до 2023 година.

През настоящия сезон Партей в известна степен изгуби доверието на Диего Симеоне. Поливалентният играч беше титуляр в 15 от 28-те шампионатни двубоя, като има 34 участия във всички турнири, гарнирани с 2 гола и 5 асистенции.

„Понякога не се чувствам щастлив в Атлетико”, призна Партей в интервю за телевизия „Гол” през декември. „Ако искаш това чувство да се промени, то трябва да имаш важна роля в мачовете и да се чувстваш по-силен, по-уверен. До този момент през сезона играх добре, когато бях на терена.”

Цялата кариера на ганайския национал е свързана с Атлетико, като се изключат кратки престои под наем в Майорка и Алмерия.

В настоящия контракт на играча фигурира откупна клауза на стойност 50 милиона евро, а ако се стигне до активирането ѝ, то почти сигурно Интер няма да може да се мери със Сити.