Интересна закономерност отбелязаха медиите в Испания преди мадридското дерби от седмия кръг на Ла Лига между съставите на Реал и Атлетико.

От AS акцентират на факта, че всеки път, когато Диего Коста бележи във вратата на Кралския клуб, „дюшекчиите“ триумфират в дербито със съседите си от „Бернабеу“.

Натурализираният испанец има 4 попадения в мрежата на „белия балет“. Те са разпределени в три мача, които приключват с победи за „червено-белите“.

Коста вкарва първия си гол срещу този съперник през 2013 година във финала за Купата на Краля. Нападателят изравнява, след като по-рано „белите“ повеждат с попадение на Кристиано Роналдо. Така двубоят влиза в продължения. След тях успехът е за „дюшекчиите“.

Следващия сезон Коста бележи втория си гол срещу този съперник. На стадион „Сантиго Бернабеу“ е испанският национал пронизва „лос бланкос“ в 11-ата минута, а това се оказва достатъчно и за трите точки в шампионата.

Другите два случая, в които Коста е наказвал европейския клубен шампион датират от тази година (2018-а). Става дума за финала за Суперкупата на Европа, когато момчетата на Чоло повеждат с попадение на Коста в 1-ата минута, а в последствие възпитаниците на Жулен Лопетеги правят пълен обрат до 2:1 след превъзходни изпълнения на Карим Бензема и Серхио Рамос. Коста обаче връща интригата, а и надеждите на Атлетико за трофей в 79-ата минута. Той прави 2:2 и така записа четвъртия си гол срещу този съперник, а срещата в Талин влиза в продължения. В тях Саул и Коке короноват носителя на Лига Европа.

Реал Мадрид приема Атлетико тази вечер от 21.45 часа. Преди срещата „белите“ заемат второто място във временното класиране с 13 точки, колкото има и Барселона, но каталунците са с по-добри показатели. Трети в таблицата следват „рохибланкос“ с 11.

Един от козовете на Атлетико Мадрид в 12 фрази 

Симеоне: Дербито на Мадрид е мач на характери, на личности