Шефовете на Арсенал са отказали някои от трансферните желанията на бившия мениджър Унай Емери. Според „The Athletic“ испанецът е имал желанието на „Емиратс“ да акостират Томас Партей от Атлетико Мадрид, Вилфред Заха от Кристъл Палас и Хари Магуайър от Лестър, който премина през лятото в Манчестър Юнайтед.

През летния трансферен прозорец „топчиите“ похарчиха над 130 милиона паунда за нови футболисти – Киърън Тиърни, Давид Луис, Габриел Мартинели, Уилям Салиба, който остана под наем в Сент Етиен до края на сезона, както и рекордната покупка Никола Пепе.

Въпреки това „артилеристите“ се представят ужасно във Висшата лига и се намират на незавидната да тях 11-та позиция с 19 точки. Те са без победа в седем срещи в Премиър лийг и общо в девет във всички турнири. Това предизвика и смяната на мениджъра в лондонския клуб.

Изданието съобщава още, че клаузите, записани в договорите на съответните играчи са били твърде високи за стандартите на клуба. От Атлетико са искали 50 милиона евро за Партей, от Кристъл Палас – 70 милиона за Заха, а както видяхме Магуайър премина в Юнайтед за 80 милиона евро.