Атлетико Мадрид е постигнал споразумение с Единсон Кавани. Уругвайският нападател има договор с ПСЖ до лятото, но вече взе решение да не продължава да носи екипа на „парижани”. През януари той ще бъде свободен да преговаря с всеки клуб и явно това вече е направено, пише известният италиански журналист Джанлука Ди Марцо. Нападателят е постигнал споразумение за договор в срок от три години. Лично треньорът на „дюшекчийте” Диего Симеоне е пожелал нападателя, като е казал, че това е точния човек за атаката на тима.

Испанският клуб дори вече работи за привличането му през януари, а не иска да чака до лятото, когато Кавани ще пристигне в Мадрид като свободен агент. Това означава, че „дюшекчийте” ще трябва да платят символична сума за уругваеца.

Преди това да стане, съществува проблем пред Атлетико. „Дюшекчийте” ще трябва да продават, ако искат да привлекат Кавани. По този начин, те ще се вмъкнат в правилото за изплащане на заплати, наложено от испанската федерация. Друга причина също е, че Атлетико Мадрид не е постигнал договорка с ПСЖ за трансфер на 32-годишния нападател през януари.

Уругваецът бе свързван преди това с ЛА Галакси като заместник на Златан Ибрахимович. Друг вариант бе и нападателят да премине в английския Лийдс.