Атлетико Мадрид и Севиля си вкараха по 2 гола в дербито на 27-я кръг от Примера дивисион. Головото реми още повече завърза интригата в битката за третото и четвъртото място в класирането, които дават право на директно участие в групите на Шампионска лига.

Люк де Йонг изведе севилци напред в 19-ата минута след страхотен пас на Хоан Хордан в наказателното поле и с прецизен удар в десния ъгъл матира Ян Облак.

В 28-ата минута домакините изразиха претенциите си за наказателен удар, но реферът подмина ситуацията. Впоследствие обаче Алехандро Ернандес получи сигнал от колегите си в слушалката и спря играта, за да преразгледа положението чрез ВАР. След минутка съдията промени решението си и посочи бялата точка, като междувременно даде жълт картон на Диего Карлос. С отговорността за изпълнението се нагърби Алваро Мората, който прати топката в долния ляв ъгъл на Вацлик за 1:1.

Само 4 минути по-късно Жоао Феликс най-сетне се отпуши и напомни за себе си. Коке го намери в наказателното поле и португалецът стреля, топката рикошира и влетя за втори път във вратата на гостите.

Още 4 минути след това арбитърът отново се допита до ВАР за спорна ситуация в пеналтерията на "дюшекчиите". 120 секунди по-късно той отсъди дузпа, която Лукас Окампос материализира с изпълнение в долния ляв ъгъл на Облак.

За жалост на зрителите по трибуните и тези пред екраните всичко най-интересно се случи само през първото полувреме, тъй като втората част не предложи повече попадения и срещата приключи 2:2.

По този начин Севиля остава временно на 3 място с 47 точки, но Хетафе (с 45) ще има възможността да ги измести още тази вечер, когато от 22:00 часа българско време приеме Селта. Атлетико продължава да е на пето място също с 45 пункта, но с по-лоша голова разлика от Хетафе. Освен това Реал Сосиедад е с 43 на шесто, но с цели 2 мача по-малко заради ангажиментите си в турнира за Купата на краля, където стигна до финала и ще играе срещу Атлетик Билбао.