Отборът на Атлетико Мадрид постигна страхотна победа над Валенсия в дербито от Примера дивисион. Спечелените три точки от състава на Диего Симеоне са още по ценни, тъй като дойдоха след изключителен обрат. Гостите от Валенсия поведоха с 2:0 на „Уанда Метрополитано”, но в крайна сметка домакините стигнаха до победата с 3:2.

Две от попаденията за домакините дойдоха в добавеното време на мача, a победата бе първа за състава на Диего Симеоне от три седмици.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Юнус Муса откри резултата в полза на гостите в 25-ата минута с премерен удар от границата на пеналта. Футболистите на домакините не съумяха да отговорят на предизвикателството и в самия край на първата част, „прилепите” нанесоха своя втори удар. Уго Дуро покачи на 2:0 от чиста позиция след грешка в отбраната на „дюшекчиите”.

Атлетико успя да се върне в мача в 65-ата минута, когато намали пасива си. Матеус Куня бе точен след като засече подаване от корнер. Последва импулс в играта на домакините, но развръзката дойде в самия край на двубоя.

В първата минута от продължението Анхел Корея се възползва от разбъркване в наказателното поле и направи 2:2. Марио Ермосо се превърна в герой за своите, след като заби победното попадение за Атлетико дълбоко в добавеното време на срещата.