Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че наказанието на Диего Коста от осем мача е преувеличено.

„Наказанието ми изглежда преувеличено. Клубът вече предприе нужните мерки и санкцията ще бъде обжалвана…Сезонът на Коста не беше добър в резултат на контузията, която получи. Той започна силно и направи много убедителен мач за Суперкупата на Европа, но от октомври играеше с дискомфорт. След това се стигна до неговата операция и прибързаното му завръщане в игра. Той направи голямо усилие, за да се завърне и да играе 70 минути“, коментира Симеоне.

„Не мисля, че съдиите се отнасят по различен начин към моите футболисти, но мисля, че изгонването на Коста в двубоя срещу Барселона беше преувеличено. Без съмнение решението бе преувеличено“, добави Чоло.

„В понеделник следобед говорихме 45 минути с Коста, а във вторник половин час. Всичко, което трябваше да му кажа го сторих. Той също ми сподели това, което имаше. Ние сме в процес на защита на клуба. Ще се подготвим за следващия сезон да бъдем на нивото, от което се нуждаем“, продължи аржентинският специалист.

„Сезонът беше много сложен след спечелването на Суперкупата на Европа. Трябваше да решаваме много ситуации. Надявам се, че всичко това ще се отрази положително на отбора от всичко това, което преживяхме“, допълни треньорът на Атлетико Мадрид.

„Пристигането на Фран Ескриба промени Селта. Забелязва се жизнеността на отбора. Присъствието на Аспас действа много положително на Селтга. Неговата липса се усеща. Без него отборът е различен и в това няма съмнение“, каза още Диего Симеоне.