Луис Суарес. В следващите няколко дни не само в Испания това е името, за което ще се говори. Бившият играч на Барселона, който се оказа ненужен на "Камп Ноу" се превърна в печелившия жокер, който донесе титлата на Атлетико Мадрид.

Уругваецът се превърна в ключовия играч и то в последните два мача за "дюшекчиите". Титлата за Атлетико е първа от сезон 2013/2014, а Суарес реализира цели 11 победни гола в Ла Лига, а това се оказа ключовият момент донесъл титлата за тима на Диего Симеоне.

Гол в 37-ия кръг за успеха срещу Осасуна в 88-ата минута, както и победен гол срещу Валядолид, е какво да се каже още по темата.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

Стартираме с август 2020, след като новият треньор на Барселона Роналд Куман реши да се освободи от част от играчите, а сред тях се оказа и Суарес. Раздялата се оказа и грозна, след като Куман викна играча и му съобщи, че няма да разчита на него, което възмути играча.

Сълзите на един шампион

"Никой в клуба не ми каза, че няма да разчитат на услугите ми. Желая всичко най-добро на отбора. Бил съм резерва и отново съм готов да остана. Конкуренцията е в основата на футбола. Ако треньорът иска да бъда на пейката, няма проблем. Искам да остана в Барселона докато се разчита на мен, да допринеса за успеха", каза тогава нападателят.

Статистиката на Луис Суарес през сезон 2020/2021

източник: Sofa Score

Странно отношение към играча, който за 6 години в Барселона реализира 198 гола в 283 мача, третият  голмайстор в историята на каталунците. Отчел се и със 109 асистенции. На раздяла Суарес плачеше, напускайки клуба. Може би зад раздялата стоят и други причини като високата заплата на играча, както и проблемите му с контузии, както и възрастта му.

Атлетико Мадрид е новият шампион на Испания

След напускането му той се оказа в Атлетико Мадрид след един телефонен разговор със Симеоне, а "дюшекчиите" имаха нужда от класен нападател, какъвто безспорно е Суарес. Той нямаше нужда от дълга адаптация, а резултатът е налице.

Очакваме продължението!