Диего Коста се сбогува с феновете на Атлетико по подобаващ начин. Ексцентричният футболист използва социалните мрежи, за да открие душата си пред футболната общественост след раздялата с "дюшекчиите". Бразилецът пожела да си тръгне от клуба, а причините останаха неясни. 

"Хора, с тъга, но и с щастие се сбогувам с всички фенове на Атлети. Тъжно е, че не успях да стана по-голяма част от това семейство, но все пак се радвам, че съм бил част от този велик клуб. Тук съм преживял трудни моменти, от които винаги съм се изправял благодарение на всички лекари, физиотерапевти и моите колеги. И щастливи моменти, които са в паметта на всички ни. Щастлив съм, че успях да запиша малкото си име в историята на този велик клуб. Нещо, което винаги съм искал, но не съм си и представял, че може да се случи", пише Коста в дългото си съобщение. 

"Мисля, че времето ми дойде. Смятам, че това е най-добрата крачка и за мен, и за клуба. Това е най-добрият момент и за двете страни. Така ще помогна най-много на клуба. Дадох всичко от себе си, или поне се опитвах".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diego Costa (@diego.costa)

"На феновете... просто БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ и БЛАГОДАРЯ. Винаги сте ме подкрепяли. Винаги бяхте там и завинаги ще останете мотивация за мен. Вие сте най-голямото съкровище на този клуб. Имах мечта... Видях как крещите името на всички велики играчи, които са носили тази фланелка и си помечтах, че някой ден и аз ще заслужа това." 

"Спомням си как крещяхте името ми, това е уникален момент за мен. Тази любов винаги ще бъде най-важното за мен. Не искам да казвам нещата, които казват всички, когато напускат даден клуб. Не. Аз го показах на терена. Във всеки мач. Аз съм част от Атлети." 

"С голям ентусиазъм, желание и страст очаквам следващото предизвикателство."

"Атлети, благодаря. Обичам те!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.