Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман е футболистът с най-голямо значение за даден отбор в Ла Лига. Той е играчът донесъл най-много точки на своя тим с головете си.

13 от 47 точки, които Атлетико Мадрид има спечелени от началото на сезона са постигнати благодарение на френския футболист.

Зад Гризман остават Кристиан Стуани, които има принос за 11 от точките спечелени от Жирона, а Борха Иглеасиас има принос за 10 от точките на своя отбор.

В последните 10 мача Гризман директно е участвал в 11 от последните 15 гола, които Атлетико Мадрид е отбелязал в Ла Лига.

Той вкара девет гола (срещу Алавес, два срещу Валядолид, срещу Еспаньол, срещу Севиля, срещу Леванте, срещу Хетафе, срещу Реал Мадрид и срещу Райо Валекано). Освен това французинът има и две асистенции за головете на Ариас и Коке.

Гризман в момента отстъпва в голмайсторската листа на Ла Лига единствено на Кристиан Стуани, Луис Суарес и Лионел Меси. Чарлес има отбелязани попадения, колкото и звездата на Атлетико Мадрид.

Антоан Гризман е петият най-добър голмайстор в историята на клуба със своите 130 попадения.

Той е само на седем гола от постижението на Гарате, Кампос има 146, Ескудеро е със 169 гола за Атлетико Мадрид, а Луис Арагонес е със 170.

Не трябва да се пропуска фактът, че Гризман в много случаи отбелязва за Атлетико Мадрид при победи с по 1:0. Това се е случи 13 пъти. Фернандо Торес е отбелязал победния гол при успехи с по 1:0 в 12 случая, а Луис Арагонес в 11.

Освен това Гризман се превърна в четвъртия футболист в историята на Ла Лига, който се е разписал в най-много мачове от Примера дивисион. Той е вкарал поне веднъж в 101 мача. Пред него са Карим Бензема, който се е разписвал в 109 мача, Аритс Адурис в 124 срещи и Лионел Меси в 253 двубоя.