Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман се изказа доста критично относно наградата на ФИФА - „The Best“. Французинът не попадна в тримата номинирани за приза, който в крайна сметка бе връчен на футболиста на Реал Мадрид Лука Модрич.

„Това не е отношение само към мен, а към всички френски футболисти. Не успях да разбера наградата, нито искам да я разбера. Беше изненадващо, когато видях, че сред номинираните трима футболисти нямаше нито един световен шампион“, коментира Гризман в интервю за „ESPN“.

„Моята мечта е един ден да спечеля „Златната топка“. Не знам дали това ще се случи. Разбира се, че мечтая също така да спечеля Шампионска лига. Вече изпълних своята мечта и станах световен шампион с Франция“, добави той.

„Мечтаех да имам три деца. Тези мечти те мотивират всеки ден, когато събудиш да живееш по-пълноценно“, продължи футболистът на Атлетико Мадрид.

„На лично ниво „Златната топка“ е най-голямото отличие, което можеш да спечелиш. Той е най-важното. Това е историческа награда, която е изключително престижна. Без никакво съмнение всеки един футболист иска да я притежава в колекцията си. Аз съм футболист, който мисли за колектива. Разбира се, че ще ми хареса много, ако спечеля „Златната топка“, каза още Антоан Гризман.