Атлетико Мадрид допусна две загуби само в рамките на няколко дни, които доведоха до отпадането на отбора от Шампионска лига и изоставането на 10 точки от лидера Барселона в Ла Лига. Лошата форма на „дюшекчиите“ съвпада със слабото представяне на Антоан Гризман в атака.

През последния месец Атлетико Мадрид изигра шест мача, в които Гризман не е успял да отбележи гол.

Последното попадение на французина е при победата с 1:0 при гостуването на Райо Валекано на 16 февруари. Оттогава той не се е разписвал.

В най-решаващия момент от сезона Атлетико Мадрид не може да разчита на водещия си футболист.

След мача на „Вайекас“, Атлетико спечели с 2:0 срещу Ювентус с голове на Хименес и Годин, надделя с 2:0 срещу Виляреал с попадения на Мората и Саул, повтори резултатът срещу Реал Сосиедад с голове на Мората и победи Леганес с минималното 1:0 с попадение от дузпа дело на Саул Нигес.

Последва загуба от Ювентус с 0:3 на реванша в Торино от Шампионска лига и поражение с 0:2 при визитата на „Сан Мамес“ на Атлетик Билбао.

В тези шест мача Гризман не е вкарал нито един гол, а общо Атлетико Мадрид реализира седем попадения.  

Проблемът за „дюшекчиите“ е, че те не успяха да вкарат нито един гол в две от срещите.

Гризман има 39 мача през настоящия сезон, в които е вкарал 18 гола – 12 за първенство, 4 в Шампионска лига и 2 за Купата на Краля. Освен това има и осем асистенции – шест в Ла Лига и два за Купата на Краля.