Ривър Плейт ще празнува спечелването на Копа Либертадорес на площад "Сибелес" в Мадрид, а Бока Хуниорс - на площад "Нептуно", при извоюване на отличието.

Тези два площада са фундаментална част от митологията на испанския футбол. На "Сибелес" 13-кратният крал на Европа Реал Мадрид празнува всичките си трофеи, докато от началото на 80-те "Нептуно" приютява привържениците на Атлетико по време на техните успехи, а понякога и неуспехи. 

Припомняме, че финалната среща реванш от Копа Либертадорес трябваше да се състои на "Ел Монументал" на 24 ноември (събота), но бе отлагана на два пъти поради нападение на феновете на Ривър по автобуса на Бока, пълен с играчи на тима. Няколко дни по-късно от CONMEBOL и ФИФА решиха срещата да се проведе в Мадрид на 9 декември (неделя).

Въпреки желанието на Бока купата да им бъде присъди служебно, ръководните органи на футбола в Латинска Америка пожелаха спорът да се реши на "зеления килим". 

Двата гранда от Буенос Айрес получиха по 5000 билета за феновете си, които да пуснат в продажба в Аржентина. Очаква се около 4000 полицаи да пазят сигурността около стадиона.