Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне се извини за жеста, който показа в мача срещу Ювентус (2:0) в първия осминафинал от Шампионската лига, на „Уанда Метрополитано“.

По време на радостта си след първия гол, аржентинецът провокира феновете на италианците, обръщайки се към тях и слагайки ръцете си в областта на слабините.

„Извинявам се на хората, които се чувстват обидени от жеста, който показах онзи ден в мача срещу Ювентус. Това беше лош израз от моя страна на това, което почувствах за моите играчи. С това искам да затворя този проблем“, коментира Симеоне.

„Имаме нужда от енергията на Мората. Ако той продължи да работи по същия начин, нещата ще се случат. Без никакво съмнение ние имаме нужда от Мората“, добави наставникът на Атлетико Мадрид.

„Виляреал е труден съперник. Очаква ни сложен мач. Виляреал има много добри играчи и добър треньор, който се опитва да промени своя отбор. Ние ще продължим да се развиваме и играем добре“, продължи треньорът на „дюшекчиите“.

„Ако има комуникация между Годин и Атлетико Мадрид, вие ще бъдете уведомени. Няма какво да кажа за нещо, което не знам“, допълни той.

„Футболистите ни са хора. Те са човешки същества и имат различни емоции. Не всеки ден могат да реагират по един и същи начин. Винаги искаш да играеш на едно и също ниво. Има дни, които нещата се случват по начина, по който искаш, а други ситуациите се усложняват. Ние трябва да сме готови, когато играем зле. Играчите трябва да бъдат подготвени за ситуации, които не са добри. Това е разликата между големите играчи и тези, които са по-малко важни“, каза още Диего Симеоне.