Отборът на Атлетико Мадрид направи впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2, за да се поздравят с победа над Ейбар. „Баските“ откриха в седмата минута чрез Чарлз Диас, а в 19-ата вече водиха с 2:0 след гол на Анаиц Арбия. Домакините показа характер и обърнаха развоя на срещата. Първо, в 27-ата минута Жоао Феликс отбеляза първото си попадение за „дюшекчиите“ в шампионата, а в 52.ата Витоло изравни. В последната минута на срещата Томас Партей донесе победата на отбора, воден от Диего Симеоне.  

Гостите откриха резултата в 7-ата минута след грешка в защита надомакините. Педро Леон подаде вдясно за Фабиан Ореяна, който направи хубав пробив и центрира за непокрития Чарлз. Нападателят беше сам и вкара с глава от близко разстояние за 1:0. В 13-ата Диего Коща направи голям пропуск, когато само трябваше да насочи топката в мрежата, но не успя.

В 18-ата Ейбар вкара нов гол след рикошет, който заблуди Ян Облак. Защитникът Анаиц Арбийя шутира от далечно разстояние, топката се отклони последователно от двама играчи на Атлетико и премина покрай стража – 2:0.

В 27-ата „дюшекчиите“ успяха да се върнат в мача. Жоао Феликс изведе Диего Коща, който се пребори със защитник и подаде отново за Феликс, който се разписа на празна врата. В 34-ата домакините поискаха дузпа за падане на Феликс в наказателното поле. ВАР показа обаче, че няма нарушение.

Футболистите на Диего Симеоне стигнаха до изравняване на резултата в началото на второто полувреме. В 52-рата Ренан Лоди тръгна отляво, напредна и подаде към Витоло. Испанският нападател с техничен удар вкара в левия ъгъл на Марко Дмитрович за 2:2.

Шест минути по-късно Диего Коща вкара топката в мрежата, но беше вдигнат флаг за засада. Положението беше доста спорно и съдията се консултира с ВАР, като в крайна сметка отсъди засада.

В 83-ата Витоло изведе с пета Диего Коща, който реализира, но отново след вдигнат флаг за засада. В 90-ата Атлетико напарви пълен обрат. Резервата Томас Партей навлезе в наказателното поле, освободи се от бранител с лека доза късмет, след което реализира между краката на вратаря за 3:2.

Атлетико запазва стопроцентовия си актив от началото на сезона. Той е единственият отбор с пълен актив. Ейбар е 18-ти с едва една спечелена точка. В следващия кръг футболистите на Диего Симеоне имат гостуване на Реал Сосиедад на „Аноета“, докато Ейбар се изправя срещу Еспаньол у дома.