Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне бе във възторг от успеха с 1:0 над Ливърпул в първия 1/8-финален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. Той заяви, че тимът му е победил най-добрият отбор в света и няма как да не е доволен. Все пак аржентинецът предупреди, че това е само първата стъпка и има да се направи още една в реванша.

“Ливърпул имаше своите възможности. Те бяха доста опасни, защото имат добри играчи навсякъде по терена. Ние започнахме да ковем победата още по пътя към стадиона. Видях играчи, които вярват, видях красивата страна на футбола. Публиката и отборът бяха като едно", започна Симеоне.

През осемте години, в които съм тук, не съм виждал феновете да подкрепят така отбора от първата до последната минута. Беше много емоционално. Думата, която ми идва в момента е “спокойствие”. Когато си част парче от една голяма стена, можеш да правиш каквото си поискаш”.

“Не мога да кажа, че това е най-добрата ни вечер, защото не спечелихме трофей. Но има нощи, които няма как да забравиш. Най-добрият отбор в света дойде тук и ние го победихме. Все пак да не забравяме, че това бе само един мач и има още един. Победите раждат победи. Най-добрият начин да се чувстваш силен е когато побеждаваш. Точно това ще направим. Това бе много важен успех за клуба”, допълни аржентинецът.