Атлетико Мадрид и Спортинг Лисабон постигнаха споразумение за трансфера на нападателя Лусиано Вието, който от следващия сезон ще играе за португалския гранд, съобщава „RTP“.

Споразумението е част от операцията, която включва Желсон Мартинш, който в момента играе под наем в Монако, но е играч на Атлетико Мадрид.

Вието ще влезе в тази операция, за да намали трансферната цена на Мартинш.

Аржентинският нападател се е разбрал относно своите лични условия със Спортинг Лисабон и е подписал предварителен договор с клуба за пет години.

Цената на Мартинш ще бъде около 20 милиона евро, а Вието е оценен на около 6 милиона евро, които ще бъдат извадени от трансферната сума за футболиста от Кабо Верде.

Очаква се през лятото Монако да откупи изцяло правата на Мартинш от Атлетико Мадрид за сумата от 30 милиона евро.

Желсон Мартинш премина в Атлетико Мадрид през миналото лято, след като прекрати договора си със Спортинг Лисабон по вина на клуба, но след това португалският гранд успори едноличното действие на играча и поиска компенсация от испанския клуб.

Бартерът с Вието ще намали разходите на „дюшекчиите“ и ще разреши конфликта, като по този начин Атлетико Мадрид ще компенсира Спортинг Лисабон за операцията, която реално бе извършена през миналото лято. 

Вието е собственост на Атлетико Мадрид, но през настоящия сезон играе под наем във Фулъм, за който има 1 гол и 4 асистенции.