Ръководството на Атлетико Мадрид е направило отчаян ход, за да задържи Люка Ернандес на „Уанда Метрополитано“ поне до края на сезона. От испанския клуб са влезли в контакт с Байерн Мюнхен и са им обещали да продадат френския футболист през следващото лято срещу значително по-малка сума от тази, която е записана в момента в освобождаващата му клауза. Тя възлиза на 80 милиона евро.

От Байерн обявиха готовност да привлекат Ернандес още през януари, като активират освобождаващата клауза в договора на френския национал и платят за него фиксираните 80 милиона евро.

Атлетико Мадрид се притеснява, че няма да може да реагира и да вземе заместник на Ернандес сега, по средата на сезона и за това желанието на старши треньора Диего Симеоне е да задържи играча в състава си поне до лятото.

22-годишният футболист вече е договорил личните си условия с Байерн и единствено от самия него и германския гранд зависи кога ще бъде осъществен трансфера. Предвид добрите отношения между двата клуба, се предполага, че предложението на Атлетико ще бъде прието и сделката ще стане факт след края на сезона.

"El Pais" разкри, че Ернандес се е споразумял за 4-годишен договор, който ще му носи по 8,5 млн. евро годишно. Дори да иска, Атлетико не може да предложи подобна сума на защитника, защото клубът вече е достигнал лимита за заплати в Ла Лига - 293 млн. Една от основните причини за това е огромното увеличение, което получи през лятото Антоан Гризман. Сънародникът на Ернандес и негов добър приятел вече се радва на годишна заплата от 21 млн. евро.