Атлетико Мадрид се възпротиви на Барселона след сделката за Антоан Гризман. Испанските столичани ще получат 120 милиона евро за 28-годишния нападател, макар че клаузата на играча до 1-и юли бе 200 милиона от европейската валута.

Въпреки това Атлетико сподели становище, с което потвърди, че уговорката между футболиста и Барселона е станала преди 1-и юли и затова Барса трябва да заплати 200 милиона за Гризман.

„Клубът Атлетико Мадрид вярва, че депозирана сума за Антоан Гризман от Барселона в Ла Лига не отговаря на хронологията. Смятаме, че договорката е станала преди да дойде месец юли, след което би трябвало да се заплатят 200 милиона евро, а не 120. Атлетико Мадрид вярва, че контрактът на футболиста с Барселона е бил договорен в края на сезона, което е демонстрация от играча, а също така и от клуба. Интересите и защитата ни е нарушена”, написаха от мадридския клуб.

Световният шампион с Франция ще бъде представен като играч на Барселона в следващите дни и ще играе за „лос кулес” в следващите пет години. Откупната му клауза с отбора от „Камп Ноу” ще е 800 милиона евро.