Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен са големите фаворити за подписа на Антоан Гризман, съобщава „AS“. Френският футболист е много вероятно да напусне „Уанда Метрополитано“ през следващото лято, след разочароващия сезон, който прави Атлетико Мадрид.

През миналото лято Гризман подписа нов договор с „дюшекчиите“, тъй като бе убеден от старши треньора Диего Симеоне, че Атлетико Мадрид ще бъде в голямата игра, но това така и не се получи.

Съотборниците на Гризман в Атлетико Мадрид – Диего Годин и Люка Ернандес също имаха основна роля, за да го убедят да остане отбора. Сега и двамата напускат тима, като уругвайският защитник ще премине в Интер, тъй като договорът му с „дюшекчиите“ изтича и няма да получи нов, а Ернандес е пред трансфер в Байерн Мюнхен.

Антоан Гризман никога не е криел своята идея един ден да заиграе в Манчестър Юнайтед. На „Олд Трафорд“ той може да се събере със своите сънародници Пол Погба и Антони Марсиал, което ще направи неговата адаптация много по-лесна в дъждовния английски северозапад.

Смята се, че Манчестър Юнайтед може да му предостави изключително добри финансови условия.

Офертата на Байерн Мюнхен не е също за пренебрегване. Гризман ще бъде поставен в основата на лятната революция, която се очаква да бъде осъществена в баварския гранд. Той може да последва Ернандес с трансфер на „Алианц Арена“.

Пари Сен Жермен също няма да има финансови проблеми, за да убеди Гризман да премине на „Парк де Пренс“. На този етап това е малко вероятно да се случи, но при положение, че френският гранд реши да продаде Неймар или Килиан Мбапе, то със сигурност се очаква да посегне към Гризман. Другата възможност пред парижани е ако се разделят с Кавани, да вземат Гризман за негов заместник.

За момента Барселона и Реал Мадрид остават настрана, но със сигурност са в готовност да действат решително в даден момент.