Директорът в Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин призна, че клубът проявява завиден интерес към полузащитника на градския съперник Хамес Родригес. Шефът в лагера на „дюшекчиите” остави впечатлението, че офертата към колумбиеца е налице, като всичко е в ръцете на „лос бланкос”, които водят преговори и с Наполи.

28-годишният Родригес е със статут на ненужен на „Сантиаго Бернабеу”, след като прекара последните 2 години под наем в Байерн Мюнхен. Баварците обаче решиха да не упражнят опцията за си постоянен трансфер, макар и да бяха доволни от изявите на футболиста.

За момента Наполи изглежда като фаворит за подписа на Хамес, а основната причина е присъствието на Карло Анчелоти като наставник. Италианецът иска да работи отново с южноамериканеца, който беше на негово разположение както в Реал, така и в Байерн. Самият Родригес също е повече от готов да играе под ръководството на италианеца.

Проблемът за Наполи е, че те предлагат единствено наем с опция за откупуване, което хич не е по вкуса на Реал. В същото време според испанските медии Атлетико е готов на момента да купи Хамес, като офертата се доближава до желаната от „лос меренгес” цена.

„Знам, че много фенове на Атлетико ще харесат Хамес, харесва го и нашият треньор Диего Симеоне”, коментира Хил Марин. „Знаем, че Хамес не желае да остава в Реал Мадрид, а клубът също не иска да го задържа.”

„Ще бъде хубаво, ако го доведем тук, но имаме нужда от определени обстоятелства да се напаснат. Всичко е в ръцете на президента на Реал Мадрид”, допълни босът на Атлетико.